Direct naar artikelinhoud
Update

Brandweer redt baby en twee broers uit puin na aardbeving op Ischia

De zeven maanden oude Pasquale kon na zeven uur gered wordenBeeld reuters

Reddingsdiensten zijn nog steeds op zoek naar overlevenden na de aardbeving van maandagavond op het Italiaanse eiland Ischia. Minstens twee mensen kwamen om het leven. De brandweer kon al drie broers lokaliseren. Een baby van zeven maanden oud kon zeven uur na de aardbeving worden bevrijd. Zijn oudere broer volgde zeven uur later. De derde broer kon vanmiddag ook levend uit het puin gehaald worden. De geredde kinderen maken het goed.

De drie kinderen raakten na de aardbeving op het Italiaanse eiland bedolven onder de restanten van hun huis. Hun zwangere moeder had de hulpdiensten gecontacteerd en doorgegeven waar de kinderen zich bevonden op het moment van de aardbeving. De vader van de drie broers is veilig.

De jongste telg van het gezin, de zeven maanden oude Pasquale, kon na zeven uur gered worden. Met de twee oudere broers, vermoedelijk zeven en elf jaar oud, was er deze ochtend telefonisch contact. "We horen hun stemmen en door met ze te praten proberen we de kinderen gerust te stellen", vertelde de brandweer.

Veertien uur na de beving kwam er weer goed nieuws. Eén van de twee overgebleven broers Mattias kon gered worden. Ook de derde broer Circo is omstreeks 13 uur vanmiddag in veiligheid gebracht.

De elfjarige redde waarschijnlijk zijn zevenjarige broer door hem onder een bed te trekken, meldde persbureau Ansa. Later had hij met een bezemstok tegen het puin geslagen om de aandacht te trekken van de redders.

Gemeente Casamicciola zwaar getroffen

De schok op het eiland voor de kust van Napels had een kracht van 4.3. Naast de twee doden raakten zeker twintig mensen gewond. Toeristen en inwoners renden in paniek de straat op. Volgens de brandweer zijn verschillende gebouwen ingestort of beschadigd.

Geologen hebben kritiek geuit op de gebrekkige staat waarin veel gebouwen op Ischia verkeren. Ze wezen erop dat juist daardoor bij een relatief zwakke aardbeving grote schade kon ontstaan. Vooral in de plaatsen Casamicciola en Lacco Ameno zijn veel gebouwen zwaar beschadigd.

Italië wordt geregeld door aardbevingen getroffen, maar die vinden meestal plaats in midden-Italië. Vorig jaar augustus vielen er 299 doden door een aardbeving in het gebied rond de plaats Amatrice.

Het eiland is in de zomer populair bij vakantiegangers. Zo viert bondskanselier Angela Merkel regelmatig daar haar vakantie.

Ook de twee oudere broers konden gered wordenBeeld ap
Brandweer redt baby en twee broers uit puin na aardbeving op Ischia
Beeld reuters
Brandweer redt baby en twee broers uit puin na aardbeving op Ischia
Beeld reuters
Brandweer redt baby en twee broers uit puin na aardbeving op Ischia
Beeld afp

Lees ook

Geselecteerd door de redactie