Man kritiek na schietpartij, schutter nog op de vlucht

Zaterdagavond is op de Emile Bockstaellaan in Laken een man zwaargewond geraakt bij een schietpartij. Dat meldt het Brusselse parket. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Voorlopig kon nog geen verdachte voor de feiten worden geïdentificeerd of opgepakt.

De juiste omstandigheden van de feiten zijn nog onduidelijk maar de schietpartij moet omstreeks 23.30 uur hebben plaatsgevonden, aldus het parket.

“Rond dat tijdstip kwamen bij de noodcentrale verschillende oproepen binnen over schoten die gelost werden Emile Bockstaellaan” zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “Ter plekke bleek dat de bestuurder van een wagen verschillende keren beschoten werd, vermoedelijk door één enkele schutter, al is dat nog onduidelijk. Het slachtoffer werd verschillende malen geraakt in het bovenlichaam en zakte zwaargewond op de stoep in elkaar. De hulpdiensten brachten de man over naar het ziekenhuis, waar zijn toestand nog steeds kritiek is”.

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor moordpoging, maar voorlopig werd nog niemand opgepakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen