© Photo News

Ogier pakt de zege in Duitsland, Neuville op het podium

De Franse regerende wereldkampioen en WK-leider Sébastien Ogier (VW Polo-R) heeft zondag de zege gepakt in de Rally van Duitsland, de negende manche van het seizoen in het WRC-kampioenschap. Thierry Neuville (Hyundai i20) eindigde op de derde plaats.

Ogier haalde het in de buurt van Trier van Neuvilles Spaanse teamgenoot Dani Sordo. Voor de Fransman is het zijn eerste zege sinds februari, toen hij in Zweden zegevierde. Neuville, die in 2014 de beste was in de Rally van Duitsland en vorig jaar vijfde werd, was slechts 0.1 seconden trager dan Sordo en moest 20.4 prijsgeven op Ogier.

In de WK-stand verstevigt Ogier zijn leidersplaats met 169 punten, voor zijn Noorse ploeggenoot Andreas Mikkelsen (110 punten). Neuville is vierde met 94 punten. Zijn teamgenoot Hayden Paddon telt er evenveel. De Nieuw-Zeelander, die in Duitsland als vierde finishte, is derde.

De 10e WRC-manche van het seizoen wordt van 29 september tot 2 oktober gereden op het Franse Corsica. De Rally van China, oorspronkelijk voorzien in het tweede weekend van september, gaat niet door vanwege de schade die hevige regenval in augustus heeft veroorzaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer