Frank Ocean dropt dan toch een nieuwe plaat

Eerder deze week hield Frank Ocean iedereen voor het lapje door een nieuwe plaat uit te brengen, die eigenlijk geen plaat was, maar een “visual album”. Maar vandaag dropt Ocean dan toch de langverwachte opvolger van “Channel orange”, zijn fel bejubelde plaat uit 2012. De nieuwe langspeler heet “Blond”.

Vrijdag stond de hele muziekpers in rep en roer: na vier jaar wachten, zou Frank Ocean eindelijk een nieuw album uitbrengen. Maar Ocean hield iedereen voor de gek en bracht een “visual album” uit, “Endless” genaamd.

Velen dachten dat dit de langverwachte opvolger moest zijn voor “Channel orange”, waar Ocean een Grammy mee won. Maar anderen vermoedden vrijdag al dit “Endless” maar een voorproefje zou zijn. En zij hebben gelijk gekregen, want Frank Ocean heeft vandaag “Blonde” gereleased en dus niet “Boys don’t cry” zoals lang gespeculeerd werd over de naam.

In tegenstelling tot het visual album is “Blonde” wel een volwaardige tweede studioplaat, met maar daarop liefst 17 tracks. Daarvoor heeft Ocean de afgelopen jaren samengewerkt met grote namen als André 3000, Kendrick Lamar, Rick Rubin en Pharrell.

"Boys don't cry" mag het dan niet gehaald hebben als naam voor de nieuwe plaat, maar de naam is wel gebruikt: als titel voor een magazine dat Ocean uitgebracht heeft voor de release van zijn nieuwe album. Het exclusieve blad is verkrijgbaar in vier winkels, verspreid over de VS. Wie er snel bij was, kreeg het blad en het nieuwe album gratis. Voor de rest van de wereld is het album online te koop, maar wel uitsluitend via Apple Music.

Meest gelezen