VIDEO. Extra feestje dankzij afval op Pukkelpopcamping

Dat een op een stort lijkende verlaten camping ook wat kan opbrengen, heeft een groepje jongeren uit Genk bewezen. Nadat ze hun eigen spullen hadden opgeruimd, schuimden ze de camping van Pukkelpop af op zoek naar wat andere gasten hadden achtergelaten. En het loonde de moeite.

cn

De buit bestond uit enkele kisten vol met ongeopende bierblikken en andere soorten drank. “Wat we ermee gaan doen? Nog een extra feestje bouwen, als verlengstuk van Pukkelpop”, zegt één van de jongeren. “Je kan niet geloven wat mensen allemaal achterlaten aan ongebruikte drankblikken en ook andere voorverpakte voeding. Het zal waarschijnlijk te zwaar zijn om weer mee naar huis te nemen. Wij weten er alvast wel weg mee.”

© Serge Minten

Ook de Kringwinkel in Hasselt ziet haar aanbod sterk stijgen door de spullen die festivalgangers hebben achtergelaten. “We hebben nog geen exacte cijfers”, zegt Jan Declercq van kringwinkel Okazi. “Alles moet nog uitgesorteerd worden. Maar ik kan wel zeggen dat we niet alleen honderden tenten hebben, maar ook klapstoelen, luchtmatrassen en slaapzakken. Er waren ook wel een hele hoop dekens, maar die hebben we niet meegenomen. Die vergen te veel werk om zuiver te maken en dan weer aan een betaalbare prijs aan te bieden. Die hebben we dus laten liggen.”

© Serge Minten

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer