Stoffel Vandoorne rijdt ook in 2018 voor McLaren-Honda: “Hij is een toekomstige wereldkampioen”

Stoffel Vandoorne rijdt ook in 2018 voor McLaren-Honda. Dat bevestigt de Formule 1-renstal woensdag op zijn website, in aanloop naar de GP in België. “Stoffel Vandoorne is een toptalent. Meer zelfs: hij is een toekomstige wereldkampioen in de Formule 1”, strooit McLaren-Honda met lof op hun website.

“Stoffel Vandoorne is een toptalent. Meer zelfs: hij is een toekomstige wereldkampioen in de Formule 1”, verklaart Zak Brown, McLaren-CEO, op hun website. “Daarom ijverde ik er altijd voor om hem op lange termijn aan ons te binden. Hoelang hij bijtekent, dat houden we voor ons. Maar laat ik het zo stellen: toen we Stoffel aantrokken, was het plan altijd dat hij hier was voor de lange termijn. We kennen allemaal zijn potentieel. Van het moment dat we opnieuw GP’s kunnen winnen — en dat zullen we — zal Stoffel op de juiste plaats zitten om zijn eerste zege in de Formule 1 beet te hebben.”

“Zo veel mogelijk uit de wagen halen”

“Ik ben erg blij dat het team nu officieel heeft aangekondigd dat ik ook volgend jaar voor hen zal racen. Daardoor kan ik me tijdens de tweede helft van mijn rookie-seizoen volledig focussen op mijn job, namelijk zo veel mogelijk uit de wagen halen, mijn engineers en alles rondom mij,” zei Vandoorne naar aanleiding van zijn officiële bevestiging als McLaren F1-piloot in 2018.

“Ik heb tijdens de eerste helft van mijn allereerste F1-seizoen enorm veel geleerd van mijn engineers, de mecaniciens, teambaas Eric Boullier, McLaren-CEO Zak Brown, en ook van Fernando Alonso, die een schitterende rijder is en een uitstekende teamgenoot.”

© AFP

Eric Boullier, racingdirecteur van McLaren-Honda, legt uit dat het altijd het plan was Vandoorne lang bij het team te houden. “Toen we eind 2016 aankondigden dat Stoffel in 2017 voor McLaren-Honda zou rijden, gaven we aan dat het ons plan was dat hij een aantal jaren voor ons zou racen. Dat plan is niet veranderd. Ik ben dan ook heel tevreden te kunnen aankondigen dat hij voor ons blijft racen komend seizoen.”

“Zoals alle rookies heeft hij veel moeten leren in zijn eerste F1-seizoen, maar we hebben veel vertrouwen in hem, en hij wordt steeds beter”, vervolgt Boullier. “Zijn ploegmaat is een lastige opponent, dat is eigenlijk een understatement want hij is de beste in de sport vandaag, maar Stoffels onmiskenbare talent en grote ambitie zijn voor ons een verzekering dat hij in de toekomst veel successen zal behalen bij ons.”

© picture alliance / HOCH ZWEI

Speciale Stoffel-pet

De GP van België die komend weekend plaatsvindt is uiteraard de thuisrace van onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Om dat nog wat extra in de verf te zetten heeft McLaren ter gelegenheid van de GP van België een speciale editie van haar McLaren-Honda-cap uitgebracht.

De pet bevat nadrukkelijk de Belgische driekleur en het opschrift ‘Belgian grand Prix’. Met de talrijk aanwezige Belgische F1-fans zal het ongetwijfeld een verkoopsucces worden. Eerder bracht McLaren ook al tijdens de GP van Spanje, de thuisrace van Fernando Alonso, een gelijkaardige pet uit met de Spaanse driekleur.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1