Direct naar artikelinhoud
muziekfestival

James Holden komt met nieuw project én eigen programmatie naar Le Guess Who?

James Holden.Beeld BELGAIMAGE

Le Guess Who?-festival is een jaarlijkse hoogmis voor wie graag nieuwe muziekartiesten (her)ontdekt. Het vierdaagse festival in Utrecht kan dit jaar o.a. Perfume Genius, Grouper en Shabazz Palaces tot zijn curatoren rekenen. Met als kers op de taart: de voorstelling van een nieuw project van elektronisch duizendpoot James Holden, die ook uitpakt met een eigen programmatie.

Van 9 tot en met 12 november wordt de binnenstad van Utrecht ondergedompeld in muziek die de experimentele grenzen der muziek aftast. Naar goede gewoonte neemt Le Guess Who? een aantal curatoren in de arm. Tijdens hun eigen optredens nodigen ze ook inspirerende en/of bevriende artiesten uit.

Perfume Genius brengt onder meer het Bulgaarse vrouwenkoor Le Mystère des Voix Bulgares en Mount Eerie mee, net als Weyes Blood en Pharmakon. Ambient pionier Grouper rekent dan weer op William Basinski, GAS en Keiji Haino, terwijl de futuristische hiphopgroep Shabazz Palaces o.a. jazz icoon Pharaoh Sanders uitnodigt.

The Animal Spirits

Op 9 november stelt producer James Holden zijn nieuwe project 'James Holden and The Animal Spirits' voor in Utrecht. Met dit nieuwe project verkent Holden zijn hernieuwde liefde voor de traditionele, Marokkaanse Gnawa-muziek. Begin november brengt de Brit ook een nieuwe LP uit op zijn eigen elektronicalabel Border Community. Die zal The Animal Spirits heten.

Luister hier naar eerste single 'Pass Through The Fire':

En er is nog meer goed nieuws voor Holden-fans: ook hij mag een programma samenstellen, met o.a. de Marokkaanse Maâlem Houssam Guinia (met wiens vader Holden in 2014 een gezamenlijk release opnam), Mario Batkovic, Shabaka & The Ancestors, Hieroglyphic Being, en meer.

Meer info over het festival vindt u hier.