© EPA

Minstens zeven doden bij bomaanslag van taliban in Afghanistan

Bij een bomaanslag van taliban-rebellen op een militair konvooi in het zuiden van Afghanistan zijn woensdag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Dat bevestigen de autoriteiten van de provincie Helmand. Bij de explosie raakten verder ook 38 mensen gewond. Volgens de provinciegouverneur kan het dodental nog oplopen.

De aanval is intussen opgeëist door de taliban. Volgens woordvoerder Zabihullah Mudjhahid werden drie militaire voertuigen van het leger vernietigd, en kwamen daarbij veel soldaten om het leven. De woordvoerder van de gouverneur van Helmand sprak dat tegen: volgens hem vielen er vier doden onder de militairen, en zijn de drie andere slachtoffers twee vrouwen en een jong meisje. De gewonden zouden volgens die laatste bron vooral gewone burgers zijn.

De aanslag komt er net nadat de Amerikaanse president Donald Trump maandag zijn nieuwe militaire strategie voor Afghanistan bekend heeft gemaakt. De VS willen hun engagement in het land nog versterken, zeer tegen de zin van de taliban, die dreigden dat het land “een kerkhof voor de Amerikanen” zou worden. De Amerikaanse troepen, momenteel zowat 8.400 soldaten, steunen het Afghaanse regeringsleger in de strijd tegen de taliban.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer