Man achter de Backstreet Boys en NSync overleden

In een gevangenis in Florida is Lou Pearlman (62) overleden. De naam Pearlman zegt misschien niets, maar hij is de man achter succesvolle boysbands als de backstreet Boys en NSync. NSync-zanger Lance Bass dankt Pearlman alvast op Twitter. "Hij was niet de beste zakenman, maar zonder hem stond ik niet waar ik nu sta", luidt het.
AP2006
Lou Pearlman in betere tijden.

Pearlman werd in 2008 veroordeeld tot 25 jaar cel voor zijn aandeel in een grootschalig fraudedossier. Hij kreeg later spijt van zijn daden. "Sinds mijn arrestatie ben ik beginnen beseffen wat voor kwaad ik heb aangericht. Ik heb oprecht spijt", liet hij optekenen.

Pearlman haalde zijn inspiratie bij New Kids on the Block en richtte zijn eigen platenlabel op. In 1993 vond hij via een talentenjacht vijf jongens om de Backstreet Boys te vormen. De band werd immens populair, vooral bij tienermeisjes. Backstreet Boys verkocht meer dan 130 miljoen platen. Later volgden nog NSync (met Justin Timberlake), LFO, take 5, Natural, O-Town en Innosense (met Britney Spears).

Pearlman richtte ook twee fictieve bedrijven op en liet familie, vrienden en banken investeren. Toen het bedrog aan het licht kwam, bleken er al zeker 250 mensen opgelicht. Hij werd veroordeeld. "Lou gaf ons een start. Spijtig dat hij hebzucht in zijn leven toeliet", reageert Ashley Parker Angel van O-Town.

Meest gelezen