Twintiger werd onwel en stierf amper 12 uur later: “We kunnen het niet geloven”

© FB

Jonas Slagmulders, een Bruggeling van amper 24 jaar, is uit het leven gerukt door een hersenvliesontsteking. “We kunnen het niet geloven”, zuchten zijn vrienden. “Zijn leven moest nog beginnen.”

Arne Franck en Tim Lescrauwaet

Toen Bruggeling Jonas Slagmulders naar zijn werk vertrok, was er nog geen vuiltje aan de lucht. De jongeman werkte al vijf jaar als chauffeur bij Febelco, een groothandel in medicijnen aan de Gotevlietstraat in Brugge. Maar in de loop van de namiddag werd Jonas onwel.

“Hij had pijn en hoge koorts waarop ik hem naar huis stuurde”, vertelt zijn chef en goede vriend Alexander Boi. “Zijn toestand ging van kwaad naar erger en toen hij amper nog uit zijn bed raakte, besloot een vriendin hem naar het ziekenhuis te brengen. Maar alle hulp kwam te laat en rond drie uur ’s nachts werd Jonas levenloos aangetroffen in zijn ziekenhuisbed.”

Anderlecht

“Het is allemaal zo snel gegaan, we zitten nog met veel vragen”, zegt Boi. “Jonas was niet alleen een uitmuntende werkkracht, we trokken als goede vrienden ook naast het werk veel samen op. Hij was net als ik actief bij tennisclub Azalea in Brugge. We speelden niet alleen tennis maar ook voetbal in het bedrijfsvoetbalteam van de tennisclub. Hij supporterde voor Anderlecht maar ging met mij al eens mee naar Cercle Brugge, waar mijn broer Frederik nog speelde.”

“Sport was eigenlijk zijn leven”, klinkt het nog. “Hij speelde ook darts en snooker en enkele jaren geleden nam hij zelfs deel aan een ultramarathon. In zijn jongere jaren was hij ook een talentvol wielrenner. Er was één rode draad in zijn leven: als hij ergens voor ging, dan was dat niet voor 100 maar voor 200 procent.”

Snookersport

Jonas is de zoon van Erwin Slagmulders en Conny Vanhaesebroeck en heeft nog een broer, Stef. Hij woonde met zijn jeugdvriendin al enkele jaren samen in Brugge. De laatste jaren legde hij zich fanatiek toe op de snookersport en was hij lid van de Brugse snookerclub The Trickshot.

“Hij werd vorig jaar West-Vlaams kampioen bij de B-spelers en mocht komend seizoen in eredivisie aantreden”, zucht zijn snookermaat Kenneth Depuydt.

“Daar keek hij geweldig naar uit. Hij en zijn vriendin maakten volop plannen voor de toekomst en waren van plan om een eigen huis te kopen. Zijn leven moest eigenlijk nog beginnen, maar het heeft niet mogen zijn.”

Stiller

“Jonas had heel veel vrienden en was door iedereen in de club zeer graag gezien. Als hij de zaak binnenkwam, zat de sfeer er meteen in. We zijn een fantastische vriend kwijt, zonder hem zal het hier een stuk stiller zijn. We kunnen het niet geloven dat hij er niet meer is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen