Brusselse Leopold II-tunnel gesloten: na de werken, nu brandalarm

© BELGA

“Wegens een uitgelopen nachtelijke onderhoudsinterventie bleef de Leopold II-tunnel de hele ochtend dicht, met verkeerschaos tot gevolg. Rond het middaguur ging de tunnel weer open, maar toen ging het brandalarm af.

blg, tg

“Er is vannacht gewerkt in de Leopold II-tunnel. Er was een probleem met de transformatoren. Dat is hersteld, maar er is nu een probleem met de communicatie met de ventilatoren”, zo is vernomen van Inge Paemen, woordvoerder van Mobiel Brussel.

“Door het probleem is er verkeerschaos bovengronds”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Ook bij het openbaar vervoer zijn er problemen.

“Wie in de file staat, raden we aan om kalm te blijven. Wie er nog niet is en Brussel nog moet binnenrijden, raden we aan om zo veel mogelijk de Ring te volgen”, adviseert Paemen.

Ook voor het openbaar vervoer is er hinder. De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn meldt dat lijnen 212, 213, 214 en 355 door de verkeersdrukte niet rijden tussen Koekelberg Simonis en Brussel Noord. Bij de Brusselse MIVB is er hinder op tramlijn 19 en op de buslijnen 13, 14, 20, 49, 61, 86, 87 en 89 in de omgeving van Simonis en Ribaucourt. De vertragingen lopen er op tot 30 minuten.

Donderdag rond het middaguur was er eindelijk witte rook. De tunnel, een van de grootste verkeersaders in Brussel, ging weer open. Even toch, want toen ging het brandalarm af.

“Wegens een vermoeden van brand ging de tunnel echter na enkele minuten opnieuw dicht”, zegt Inge Paemen, de woordvoerder van Brussel Mobiliteit.

Nu is de tunnel weer open, maar het zal nog enige tijd duren voor alle verkeerschaos is opgelost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen