© BELGA

Barst de bom rond Bailey? Stiefvader zet druk op Genk met post over wet van ‘78

Krijgen we tien dagen voor het sluiten van de transfermarkt nog een heuse soap te verwerken? Het zou zomaar kunnen, want de geruchtenmolen rond Leon Bailey van Racing Genk is weer wat sneller gaan draaien. In de laatste aflevering van de soap doet stiefvader Bailey zelfs onderzoek naar de beruchte wet van ‘78, waarmee voetballers uit België transfervrij naar het buitenland kunnen trekken.

lgo

Deze week nog bood het Nederlandse Ajax 11 miljoen voor het Jamaicaanse goudhaantje van Racing Genk. Te weinig, vonden ze in Limburg, waar ze naar verluidt maar liefst 20 miljoen vragen. Ondertussen sleept het dossier maar aan en dat is niet naar de zin van Craig Butler, de stiefvader van Bailey. Die postte dit weekend een bericht op Facebook waarin hij uitgebreid ingaat op de wet van ‘78.

Door die wet kunnen voetballers hun contract met hun werkgever eenzijdig verbreken, op voorwaarde dat ze een schadevergoeding betalen. Het maakt van hen een vrije speler, die zomaar aan de slag kunnen bij een nieuwe club. In België bestaat er een gentlemen’s agreement tussen de clubs, waardoor de spelers in kwestie niet naar een andere binnenlandse club kunnen trekken. In dit geval zou Bailey zijn contract dus kunnen verbreken als hij daadwerkelijk naar Ajax zou willen trekken.

Ondanks het bericht van stiefvader Bailey stond zoon Leon zondagavond gewoon in de Genkse basis tegen Lokeren.

Aangeboden door onze partners