Luc Steeno zondag voorlezer in tv-mis: “Geloof is een houvast voor mij’

Wie zondagmorgen op Eén afstemt voor de wekelijkse tv-mis zal vreemd opkijken bij de eerste lezing. Die wordt gedaan door scharmezanger Luc Steeno. “Hopelijk ben ik niet zenuwachtig”, zegt hij aan Kerknet.

pom

De Sint-Pieterskerk in Jette komt wel vaker verrassend uit de hoek. Daar zorgt priester Dirk Vannetelbosch wel voor. Zo maakte hij van de jaarlijkse dialectmis een traditie.

Zondag wordt de mis vanuit de Sint-Pieterskerk rechtstreeks op tv uitgezonden. Daarin is een opvallende rol weggelegd voor charmezanger Luc Steeno: hij doet de eerste lezing. “Maar het draait niet om mij. Ik ben maar een schakel uit de omvangrijke ploeg rond de pastoor. In de viering is het aan hem om de aandacht van de kerkgangers te trekken zodat ze van het begin tot het einde geboeid luisteren naar zijn homilie. Dat is het bijzondere van de mis. Bijbelverhalen kun je thuis ook zelf lezen”, zegt hij aan Kerknet.

Luc Steeno is wel vaker voorlezer in de kerk van Jette. Hij pratikeert nog. “Geloof is een houvast. Ik schaam me daar niet voor. Ik ga naar de mis om eucharistie te vieren, te bidden, samen te zingen en naar de homilie te luisteren, niet omdat ik dienst heb als lector. Het is geen privilege dat ik me toe-eigen, maar een dienst die ik graag verleen.”

De bloemenmis uit de Sint-Pieterskerk van Jette wordt zondag om 10 uur rechtstreeks uitgezonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen