Moeder met twee kinderen op de vlucht voor nachtelijke brand in garage

© gsd

Een Roemeens vrouw met twee kinderen moest woensdag de rest van de nacht bij de overburen doorbrengen na een brand hun garage in Ruiselede. De woning is tijdelijk onbewoonbaar door gebrek aan water en elektriciteit.

gsd

Valerica Vodova sliep met haar 3-jarig zoontje in de zetel van hun huurwoning in de Krasnikstraat toen ze rond 2.45 uur plots wakker werd. “Ik hoorde lawaai in de garage”, zegt de vrouw. “Toen ik de deur opendeed, sloeg er een grote rookwolk in mijn gezicht. Ik heb mijn zoontje genomen en mijn 10-jarige dochter die boven lag te slapen en ben naar buiten gegaan.”

De brandweerzone Midwest snelde ondertussen ter plaatse om de brand te bestrijden. Veel vlammen waren er niet te zien. “Het vuur had zichzelf grotendeels verstikt”, zegt Johan Lemey, postoverste van de Ruiseleedse brandweerpost. “Bovendien was er een waterleiding gesprongen waardoor de brand gekoeld werd. We hoefden enkel nog wat verder af te koelen en de vele brandbare spullen in de garage naar buiten te brengen.”

De brand in de volgestouwde garage was ontstaan in de buurt van een elektriciteitskast en een koelkast. Uit de vaststellingen bleek dat er extra kabels waren gelegd. “Wellicht veroorzaakte een oververhitting de brand”, zegt Lemey. “Gelukkig smolt de dakkoepel niet of het was een uitslaande brand.”

De schade bleef uiteindelijk beperkt tot de garage, maar door een gebrek aan elektriciteit en water konden de moeder en haar twee kinderen niet in het huis blijven. Ze brachten de nacht door bij bevriende overburen. Het OCMW en huisvestingsmaatschappij Vivendo zouden kijken voor een oplossing. In de living van het huis hing ook een rookmelder, maar die werkte niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen