OCMW Sint-Truiden wil veiligheidsfirma inzetten na zoveelste geval van agressie

Donderdagvoormiddag barstte een cliënt van het OCMW in Sint-Truiden in woede uit vlak voor de neus van zijn maatschappelijk werkster. Hij tilde haar bureau van de grond en gooide het computerscherm onder luid getier tegen de vlakte. In de wachtzaal trok hij een rij stoeltjes uit de grond en smeet ze naar de andere kant van de ruimte. De materiële schade is aanzienlijk, gelukkig vielen er geen gewonden. De politie kwam ter plaatse maar ondertussen was de man al verdwenen. Het is zeker niet de eerste keer dat er zich feiten van agressie voordoen op de OCMW-werkvloer, maar de laatste maanden merken ze in Sint-Truiden toch een opmerkelijke stijging op. Voor voorzitter Monette is de maat vol.

Jozef Croughs

“Een zoveelste geval van agressie tegen onze mensen kan niet meer door de beugel, het is nu tijd om afdoende veiligheidsmaatregelen te nemen", reageert OCMW-voorzitter Pascal Monette. Vanavond staat de maatregel bij hoogdringendheid als toegevoegd punt op de agenda. Het inzetten van een beveiligingsfirma om de veiligheid van de medewerkers en bezoekers van het OCMW-Sint-Truiden te garanderen is daarbij een prioriteit.

In het verleden nam het OCMW van Sint-Truiden al maatregelen rond agressie. Zo bestaan er afspraken met de lokale politie, is er een agressieprotocol met richtlijnen voor de medewerkers, zijn er alarmknoppen aan elk bureel en wordt de toegang enkel verleend na aanbellen. “Maar deze resem aan maatregelen en afspraken is blijkbaar niet voldoende”, aldus Monette. “Op de OCMW-raad van vanavond staat dan ook als toegevoegd punt bij hoogdringendheid het inzetten van een beveiligingsfirma.”

De OCMW-voorzitter wil zo snel mogelijk zorgen voor extra beveiliging voor de medewerkers. “Concreet betekent dit dat voortaan een veiligheidsagent aan het onthaal van het Sociaal Huis post zal vatten en zal toezien op een vredig verloop van de werking van het Sociaal Huis”, aldus Monette. Naast het inzetten van een beveiligingsfirma, wil Monette tevens een nieuw veiligheidsprotocol op poten zetten. “Ik nodig de korpschef begin volgende week uit op een spoedoverleg”, klinkt het. “We gaan in Sint-Truiden niet wachten tot de agressie onomkeerbaar wordt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer