Direct naar artikelinhoud

Deze meisjes jagen het internet de stuipen op het lijf met het promofilmpje voor hun studentenclub

Volgens deze video hebben ze de hele zomer op je gewacht. Maar wat deze Amerikaanse meisjes laten zien achter de deur van hun studentenhuis, jaagt het halve internet de stuipen op het lijf.

Met hun filmpje willen de studentes van de Alpha Delta Phi-sorority van de universiteit van Texas zo veel mogelijk andere meisjes overtuigen om zich aan te sluiten bij hun studentenvereniging. Of het de juiste manier is, blijft maar zeer de vraag, want op het internet worden de dames vergeleken met de meest uiteenlopende figuren uit griezel- en horrorfilms.

De parodieën bleven dan ook niet uit, zoals het onderstaande filmpje, dat in drie dagen tijd meer dan 2,5 miljoen hits kreeg.

Een andere vaak gelezen opmerking: er is weinig diversiteit in de groep. Het zou niet de eerste keer zijn dat een zogenaamde 'sorority' onder vuur komt te liggen om die reden. In 2015 kreeg de tak van Alpha Phi in Alabama al eens de wind van voren omdat ze vrouwen degradeerden tot lustobjecten en te weinig diversiteit lieten zien in hun aanwervingsvideo.