Burgemeester Ham na ophef over exhibitionisme-uitspraak: “Verkeerd begrepen”

Dirk De Vis, de burgemeester van Ham, zorgde voor heel wat ophef donderdag toen hij reageerde op de zoektocht die enkele van zijn inwoners via Facebook voerden om een exhibitionist op te sporen. “Een blote piemel is dat nu zo erg?”, was één van zijn uitspraken, maar De Vis excuseert zich nu voor die uitspraak en zegt verkeerd begrepen te zijn.

mige

“Exhibitionisme is strafbaar. Wanneer onze politie zo iemand betrapt, zullen ze ook optreden. Alleen is het niet zo evident om dat te doen. Nadat de politie een melding kreeg, is er een onderzoek gestart, maar de politie kon geen verdachte of verdachte handelingen vaststellen, noch getuigen aantreffen die het onderzoek konden vooruithelpen. De politie is waakzaam bij de patrouilles die ze uitvoert”, steekt De Vis van wal.

“Ik wil exhibitionistisch gedrag niet minimaliseren en ik heb respect voor de mensen en slachtoffers die hiermee geconfronteerd worden. Dat wil ik benadrukken. Ik wil me verontschuldigen bij mensen die een andere indruk hebben gekregen”, gaat De Vis verder. “Alleen kan ik de volledige politiecapaciteit niet op dit ene geval inzetten. Elke gemeente of stad in Vlaanderen krijgt te maken met heel wat veiligheidsproblemen die eveneens en vaak nog meer onze aandacht opeisen. Dat is in mijn gemeente niet anders”, besluit de burgemeester.

Ook Marc Heselmans, de voorzitter van CD&V afdeling Ham, reageerde op het voorval. “Uiteraard kan ik als vader en inwoner van Ham niet akkoord gaan met de uitspraken zoals verschenen in de pers. Ik betreur ze ten zeerste. Dirk beseft dat zijn boodschap totaal fout is overgekomen en wil zich daar voor excuseren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer