© BELGA

REACTIES. Vormer hard voor Club Brugge na uitschakeling in Europa League: “Dit is een schande”

Aanvoerder Ruud Vormer wist nauwelijks onder woorden te brengen hoe zwaar de Europese exit aankwam. “Ik heb het heel moeilijk, dit doet zoveel pijn”, sakkerde hij. “Het is de eerste keer dat dit me overkomt in Brugge. Nu rest alleen nog de competitie. Onze supporters verdienen dit niet. Dit kan niet.”

kvu, jtp

“Het is een schande dat we tegen dit AEK uitgeschakeld zijn. De Turken van Basaksehir, dat was een level te hoog. Maar deze ploeg niet. Tja, we creëren te weinig. We hadden nog redelijk grip in de eerste helft. Tot de 1-0 valt, toen stortte het in elkaar. Zij kregen nog meer het gevoel dat ze ons konden pakken. En dan werd het moeilijk om te drukken, zoals we hadden afgesproken. En na de rust hebben we eigenlijk ook geen kans meer gehad. Die 12 op 12 in de competitie verzacht dit niet. We wilden Europees spelen. Dit wordt wennen.”

Ivan Leko: “We vergaten dat voetballen over winnen gaat”

Club Brugge-coach Ivan Leko was na de 3-0 nederlaag duidelijk. “Dit is een heel pijnlijke avond, want onze ambitie was om dit jaar Europees te spelen. Ik denk dat we te naïef speelden. We vergaten dat voetbal spelen ook over winnen gaat. We hadden te veel balbezit en wilden te mooi spelen denk ik. We misten dat killer instinct om te winnen. ”

© BELGA

“Nu moeten we een goede analyse maken. We moeten het killer instinct dat we in de Jupiler Pro League wel hebben, terugvinden. Als we in België driemaal kunnen winnen op verplaatsing, moet je hier ook kunnen winnen”, zo vond Ivan Leko.

Club Brugge stelde dit seizoen een grote kern samen met het oog op Europees voetbal. Wat moet daar nu gebeuren? “De groep is inderdaad groot. Maar de beste spelers zullen vanaf nu spelen. De ploeg blijft van meeste belang”, aldus Ivan Leko nog.

Lior Refaelov: “Nu niet impulsief zijn”

“Voor iedereen bij Club is dit een zwarte dag”, wond Lior Refaelov er geen doekjes om. “Niets werkte, AEK verdiende de zege. De stilte in de kleedkamer is veelzeggend. Dit is het moment om de rangen te sluiten, want het wordt een zwaar seizoen zonder Europees voetbal. De Europa League leek ons niveau, maar vandaag kwamen we erachter dat we zelfs voor dat niveau niet klaar zijn. We hebben nog veel werk en er zijn veel zaken die moeten veranderen”, aldus de Israëliër. “Iedereen was gefocust, de adrenaline en de motivatie waren aanwezig. Zij waren simpelweg beter. Ze verdienden het. Ik denk dat velen van ons zich slecht voelen door wat we vandaag toonden. Maar dat is voetbal, we moeten verder. We hebben nog twee fronten om op te strijden, we moeten vol voor de beker en de competitie gaan.”

Dat het Europese voetbal wegvalt, heeft ook zijn gevolgen voor de speelkansen van sommige jongens. “We hebben meer kwaliteit en er is flink geïnvesteerd. we zijn met 25 goeie spelers en we zullen nu maar één match per week spelen. Dat is verschrikkelijk. De komende dagen zal de club beslissingen moeten nemen voor iedereen.” Zelf was Refaelov ontgoocheld dat hij niet startte. “In zo’n match op de bank zitten is natuurlijk ontgoochelend. wie zou er niet teleurgesteld zijn? Maar dat is iets om binnenkamers te bespreken. Nu wil ik niet impulsief zijn.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer