AA Gent houdt tegen Westerlo de punten thuis

AA Gent heeft met 4-2 gewonnen van Westerlo. Het was nochtans met een 0-1-achterstand de rust ingegaan maar zette in de tweede helft orde op zaken. Met dank aan Jérémy Perbet , die met twee goals het pad effende voor de Buffalo’s. AA Gent springt zo weer de top zes in, voor Westerlo wordt het weer een lange strijd tegen de degradatie.

Lars Godeau

AA Gent

Westerlo

AA Gent wilde de matige prestatie in de play-offs van de Europa League tegen het Macedonische Shkëndija graag doorspoelen met een klinkende zege tegen Westerlo. Het moest dat wel doen zonder de lichtgeblesseerde doelman Rinne, Yannick Thoelen was zijn vervanger. Vanachter hield Horemans Nielsen uit de ploeg, terwijl Foket zijn rechterflank aan Ndongala moest laten. Westerlo deed het met één spits (Ganvoula) en met de herstelde Mustoe op de linksachter.

Fluitconcert

Die Mustoe had het in de aanvangsfase niet makkelijk met de rushes van Ndongala. Toch duurde het tot minuut elf voor we een eerste echte kans te zien kregen. Milicevic zwiepte voor, doelman Van Langendonck had een prima parade in huis op de inzet van Simon. Westerlo herstelde stilaan het evenwicht en plukte daar tien minuten de vruchten van. Henkens schilderde een hoekschop op de knikker van Filip Deams, de ervaren rot bracht de bezoekers verrassend 0-1 voor. Gent probeerde wel druk te ontwikkelen, maar verder dan een handvol hoekschoppen kwam het niet. De Buffalo’s mochten onder een fluitconcert de kleedkamers opzoeken.

Tweemaal Perbet

In de tweede helft moest het beter en dan is een sluipschutter in de rangen best wel handig. Na een voorzet van Moses Simon tikte hij de 1-1 binnen. Perbet, is de naam. Jérémy Perbet. Westerlo wist het niet meer en moest alle zeilen bijzetten om de Gentse storm te overleven. Een strafschopclaim of drie en een streep van Milicevic later, was het dan toch prijs voor de blauwhemden. Milicevic zette voor, Perbet - uiteraard, wie anders? - tikte AA Gent op voorsprong.

De bezoekers lagen - wat coach Bob Peeters ook probeerde - KO tegen de mat en dan kon een derde uppercut er ook nog wel bij. De kopstoot van Milicevic maakte de kloof nagenoeg onoverbrugbaar en toen Kenny Saief in het slot een strafschop zocht en ook vond, was de 4-1 een feit. Dat Acolatse nog voor een tweede goal voor Westerlo zorgde, was enkel voer voor de geschiedenisboeken.