vrijdag 25 augustus 2017 - Pelt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De dader ging aan de haal met 4.000 euro. gvb

“Hij ging aan de haal met 4.000 euro”

Gemaskerde overvaller bedreigt jobstudenten met een mes

Neerpelt

In het Neerpeltse centrum is snackbar Krak & Smak woensdagavond overvallen. Vlak na sluitingstijd drong een gemaskerde man langs achteren de zaak binnen, net op een moment dat enkel twee jobstudenten aanwezig waren. Hij bedreigde hen met een mes en dwong hen de kassa’s leeg te maken. Hij ging aan de haal met 4.000 euro.

De feiten speelden zich af rond 20.10 uur in de zaak in de Stationsstraat. “De winkel was niet lang daarvoor aan de voorkant gesloten. Op dat moment waren enkel nog twee jobstudenten aanwezig in de zaak. Ze waren aan het poetsen”, schetst zaakvoerder Wesley Jacobs. “Plots is via de achterdeur een man gemaskerd met een bivakmuts binnengestormd. Met een mes heeft hij de twee jongeren bedreigd en hij dwong hen de twee kassa’s leeg te maken. Hij zou niets anders geroepen hebben dan ‘geld, geld, geld’.” Jacobs heeft een sterk vermoeden dat de dader met voorkennis heeft gehandeld. “Normaal was ik nog met vakantie, maar ik ben donderdag toevallig een dag vroeger teruggekomen. Om 20 uur kwam ik thuis en een kwartier later kwam de melding dat mijn zaak was overvallen. En dan nog net op een ogenblik dat mijn ander personeel was vertrokken,  en enkel de twee jobstudenten aanwezig waren”, verzucht Jacobs. “De dader moet ook geweten hebben dat er geld aanwezig was, een omzet van enkele dagen. Sinds vorige week hebben we een geldkluisje, zelfs daar was hij van op de hoogte. We zijn in één klap 4.000 euro kwijt. Hij stak de geldbriefjes in een papieren zak en ging  op  de loop.”

Praten 

De politie onderzoekt de zaak. “Gelukkig is er niemand gewond geraakt. De dader heeft enkel gedreigd en heeft niemand aangeraakt”, stelt Jacobs. “Voor de belaagde jobstudenten heeft de politie slachtofferhulp aangeboden. Ook hebben we zelf veel gepraat.” Onlangs werden uit de zaak ook dure stootkarren gestolen. “Of er een verband is met deze overval weet ik niet, maar het voelt wel verdacht aan. Als dit zo doorgaat, hoeft de zaak voor mij niet meer.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws