© VRT

Consternatie alom: verkeerde winnaar uitgeroepen bij uitreiking Zomerhit

K3 heeft met ‘Ushuaia’ de Radio 2 Zomerhit te pakken. Maar de bekendmaking van de winnaar werd een pijnlijk moment. Vlaams minister van media Sven Gatz kreeg een verkeerde enveloppe toegestopt en riep Milow uit als winnaar.

wver

"En de winnaar is... Milow!", hoorden kijkers Sven Gatz zondagavond aankondigen, waarna presentator Peter Van de Veire de woorden van Gatz herhaalde. Toen bleek dat het om een vergissing ging, stond Milow er met een beteuterd gezicht bij.

De VRT laat weten dat de blunder te wijten was aan een menselijke fout. "In de enveloppe waren de vier kaartjes met de namen van de genomineerden blijven zitten en Sven Gatz haalde eerst het kaartje van Milow eruit." De openbare omroep zit bijzonder verveeld met wat er gebeurd is en biedt excuses aan aan Milow.

Uiteindelijk kwam K3 uit de goede enveloppe. De meisjes waren uiteraard tevreden met hun award. Naast K3 en Milow, waren ook nog Clouseau en Bart Kaëll genomineerd voor Radio 2 Zomerhit. Daarmee volgt K3 als 42ste Zomerhit ‘Een ster’ van Stan Van Samang op.

Er werden nog zes andere awards uitgedeeld tijdens een liveshow vanuit de badstad. Dana Winner werd uitgeroepen tot beste zangeres, Christoff tot beste zanger. Hooverphonic mocht de award voor beste groep meenemen, Johannes Genard die voor beste doorbraak. Tourist le MC bracht het beste Nederlandstalige lied en Laura Tesoro, de Belgische inzending op het Eurovisiesongfestival, kreeg de award voor beste anderstalig lied.

© Simon Mouton

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER