© BELGA

Beschonken automobilist 2 keer betrapt op 20 minuten, ook vriendin die hem komt oppikken arriveert dronken

Een automobilist met 2 promille alcohol is in de nacht van donderdag op vrijdag twee keer tegen de lamp gelopen in Bilzen. Nadat de Genkenaar zijn wagen door de politie getakeld zag, werd hij opgepikt door zijn vriendin. Die daagde dan weer op met een defect dimlicht en bleek bovendien ook dronken te zijn.

fivr

De politierechter zal een stevige kluif hebben aan de zaak. Afgelopen nacht merkten agenten van de lokale politie Bilzen–Hoeselt–Riemst op Meershoven in Bilzen een auto op die met een hoge snelheid door het centrum was gereden. De man uit Genk bleek bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben, vier keer meer dan toegelaten.

Hoewel de man een rijverbod had opgelegd gekregen, liep hij amper twintig minuten later opnieuw tegen de lamp. Een politievoertuig onderschepte de Genkenaar in dezelfde wagen. Daarop liet de politie zijn auto voor vijftien dagen in beslag nemen en takelen.

De automobilist belde zijn vriendin om hem te komen halen. De agenten kregen al gauw in de gaten dat het dimlicht van haar voertuig defect was, en legden haar een alcoholtest op. Tot hun verbazing stelden ze vast dat de vrouw bijna 1,5 promille alcohol in het bloed had. Haar rijbewijs werd meteen voor 6 uur ingehouden.

Zowel de man als zijn vriendin verschijnen later nog voor de politierechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer