Moordenaar ACV-medewerkster in Diest blijft in de cel

Sebastiaan H., de 36-jarige Poolse man die maandag loketbediende Sara Van Passel neerschoot in het ACV-kantoor in Diest, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Leuvense raadkamer vrijdag beslist, zo meldt het Leuvense parket. Volgens het parket is de juiste aanleiding voor de feiten nog onduidelijk en zal H. uitgebreid herverhoord worden. Er wordt ook een persoonlijkheidsonderzoek van de man uitgevoerd, aldus het parket.

De man stapte maandag rond 11.45 uur het ACV-kantoor in de Koning Albertstraat binnen. Volgens een getuige nam hij eerst een nummer, maar begaf hij zich vervolgens toch rechtstreeks naar de loketten, waar hij twee schoten afvuurde op de 38-jarige Sara Van Passel. Hij richtte vervolgens zijn wapen nog op een andere ACV-medewerker, maar vuurde niet meer en verliet het ACV-kantoor. Voorbijgangers zagen hem vervolgens de vlucht nemen op zijn motorfiets. Diezelfde avond gaf de man zich aan bij de lokale politie van de politiezone BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo).

© *

Sebastiaan H. werd enige tijd geleden het slachtoffer van een arbeidsongeval en het vermoeden bestaat dat hij ontevreden was over de steun en begeleiding die hij van het ACV kreeg in die zaak, maar volledige duidelijkheid bestaat daar nog niet over. Volgens zijn advocaat, meester Pascal Nelissen Grade, verklaarde zijn cliënt dat hij dronken en half depressief was toen hij maandag naar het ACV-kantoor in Diest ging. Loketbediende Sara Van Passel zou een lukraak slachtoffer geweest zijn.

“Hij lijkt zelf nog niet te beseffen wat hij heeft aangericht”, klinkt het. Nog volgens de advocaat liep zijn cliënt al enkele maanden met een vuurwapen rond omdat hij zich bedreigd voelde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER