E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en knooppunt E17 dicht in nacht van 1 op 2 september

© fvv

In de nacht van vrijdag 1 september op zaterdag 2 september zal de E40 in beide richtingen afgesloten zijn tussen Sint-Denijs-Westrem en het knooppunt met de E17. Dan wordt immers het brugdek van een van de Parkbosbruggen over de snelweg geplaatst. . De fietsbruggen moeten toelaten om van het zuiden van Gent veilig naar de buurgemeenten Sint-Martens-Latem en De Pinte te rijden.

Concreet zal de snelweg afgesloten zijn vrijdagavond vanaf 22 uur, tot zaterdagochtend 6 uur of uiterlijk 8 uur. Tijdens de werkzaamheden wordt het brugdek van 160 ton vervoerd vanaf het montageterrein aan de oude op- en afrit van de N60 tot de definitieve locatie.

Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer richting de kust vanuit Brussel (E40) omrijden via de R4 in Merelbeke. Verkeer vanuit Kortrijk en Antwerpen op de E17 moet via de R4 in Destelbergen omrijden.

Het verkeer dat naar Brussel moet vanuit Oostende, rijdt om via de B402 (Flanders Expo) en volgt daar de R4 naar Brussel. Het verkeer vanop de N60 naar de E40 rijdt om via de R4.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de afsluiting van de E40 twee seinbruggen langs de snelweg in Zwijnaarde verwijderen en vervangen door een bord langs de weg.

De werkzaamheden kunnen nog een nacht worden uitgesteld bij te veel wind of onverwachte werfomstandigheden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen