© Marc Herremans

Politie moet woning openbreken om 15 zwaar verwaarloosde katten te redden

De Lokale Politie Antwerpen heeft afgelopen woensdag vijftien verwaarloosde katten uit een woning in Deurne gehaald. De dieren leefden in zeer ongezonde omstandigheden en overleefden op bedorven voedsel.

JaTi

Het waren de buurtbewoners die aan het pand een enorme stank hadden waargenomen en de politie hadden verwittigd. Agenten konden via de brievenbus vaststellen dat er een groot aantal katten in de woonkamer en in de kelder van het huis zaten.

De woning was afgesloten door de eigenaars, waardoor de politie de deur moest forceren. Overal in het huis lagen er bedorven etensresten, papier en karton, uitwerpselen en bedorven voedsel voor de katten, en dat met een ondraaglijke stank als gevolg. De katten hadden geen water en hadden allemaal vlooien.

Een dierencentrum uit Brasschaat (VOC Brasschaat - Kapellen) en de dienst dierenwelzijn van de stad kwamen de sterk verwaarloosde dieren ophalen. Vijftien katten werden in zorgwekkende toestand overgebracht naar het dierenasiel (KMDA), waar ze verzorgd worden.

De lokale recherche van de Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar de bewoners van het huis en dus vermoedelijk de eigenaars van de katten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER