De nieuwe Ikea-catalogus is er: dit mag je verwachten

De komende weken krijgt u hem wellicht in de bus: de catalogus van Ikea waarin de nieuwigheden voor 2018 worden voorgesteld. Als het aan de meubelketen ligt, wordt het een jaar om alle witte meubels buiten te zetten en plaats te maken voor veel warme kleuren in je interieur. De nieuwe catalogus trekt volop de kaart van de woonkamer, met veel aandacht voor het leven in kleinere ruimtes (denk: een bed of sofa met slimme opbergruimtes) en van het ‘fluid life’, waarbij activiteiten en woonruimtes in elkaar overvloeien. Wij lichten al een tipje van de sluier.

tib

De fauteuil Koarp

De strakke en brede zetel komt in verschillende kleuren: okergeel - een trendkleur voor de herfst- is de opvallendste, maar hij is er ook in het lichtgroen, lichtblauw, beige, middengrijs, donkerbruin en zwart. Alle hoezen zijn afneembaar en wasbaar, en aan de achterkant zitten opbergvakjes voor tijdschriften en tablets - of voor de afstandsbediening.

Het vloerkleed Krönge

Ook op de tapijtenafdeling is het kleur wat de klok slaat, met dit wollen vloerkleed als blikvanger. Ikea trekt ook de ethische kaart met hun vloerspullen: volgens de keten wordt dit tapijt geweven in India en Bangladesh, in fabrieken die hun wevers een eerlijk loon en goede werkomstandigheden garanderen.

Kussenovertrekken Gillhov & Majbritt

Handig: deze planten moet je geen water geven en ze brengen toch een tropische toets in je interieur. Voor echte hipsters: ook verkrijgbaar in flamingoprint.

Het bedframe Släkt

Speciaal ontworpen voor tienerkamers, met onder het bed een opbergruimte waar ruimte is voor opbergbakken op wieltjes, die op hun beurt ook weer kunnen dienen als tafeltje.

De tafellamp Solbo

Dit is er eentje voor de kinderkamer: een uiltje als nachtlamp. Aan de binnenkant zit een energiebesparend ledlampje.

Tafellamp en staande lamp Majorna

Deze sfeerverlichting bestaat in uit verschillende lagen papier, met de hand bevestigd op een metalen constructie. Binnenin zitten ook ledlampjes, zowel bij de kleine als bij de staande lampen.

De stoel Odger

Deze stoeltjes zijn gemaakt uit een mix van hout en plastic dat voor minstens vijftig procent gerecycleerd is en komen in het donkerblauw, beige en bruin.

Bestek Tillagd

Zelfs in de bestekla is het niet alleen het klassieke metaal: deze 24-delige bestekset komt in het zwzrt of in een messingkleur. Mag in de vaatwasser.

Servies Backig

Niet alleen in de kleerkasten zijn de jaren negentig weer hip, getuige daarvan dit volledig zwarte servies. Het is gemaakt uit omgesmolten restjes glas en bestaat uit schalen, kommetjes, borden en kleine bordjes in vierkante vormen met afgeronde hoeken.

Zandloper Tillsyn

U vindt een klok aan de muur ook een beetje ouderwets? Dan kan je misschien deze zandloper proberen, die er dankzij de goudkleurige korrels meteen erg luxueus uitziet.

Wissellijst Myrheden

Handig om een aantal kleine spulletjes aan op te hangen: een metalen draadrooster met twaalf klemmen waar je kaartjes, sleutels en andere prullaria aan kwijt kan.

Lederen handgreep östernäs

Het is eens wat anders dan het klassieke handvat, zo’n lederen lus om je schuiven aan open te trekken. Ze worden gemaakt van restjes leder, zijn verkrijgbaar in twee maten en passen in boorgaatjes met standaardafstanden, zodat ze je bestaande handvaten kunnen vervangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer