Vermiste architect dood teruggevonden in Schelde

Marc Carryn, de 53-jarige architect die sinds maandag vermist was na een wandeling op de kaaien, is gisteren dood aangetroffen in de Schelde.

JaTi

Marc Carryn, die samen met zijn ex-echtgenote een architectenbureau heeft in de Schermersstraat, ging in de nacht van zondag op maandag met een vriend naar de Scheldekaaien om hun hond uit te laten. Ter hoogte van de Sint-Michielskaai moet Carryn te dicht bij de blauwe steen hebben gewandeld en per ongeluk in het Scheldewater zijn gestort.

Zijn hond bleef achter op de kaai, terwijl zijn vriend de hulpdiensten probeerde te verwittigen. Carryn ging echter razendsnel kopje-onder en werd meegesleurd door de sterk stroming. De brandweer van Antwerpen zocht nog ruim een uur met boten naar Marc Carryn, maar moest de zoekactie zonder resultaat afbreken.

De Antwerpse politie en de Cel Vermiste Personen van de federale politie organiseerden maandag bij laag tij opnieuw een zoekactie, in de hoop de vermiste architect terug te vinden, maar ook die zoekactie leverde niets op. De politie schakelde ook een helikopter in om de Scheldeboorden af te speuren.

Onduidelijkheid

Vrijdagmiddag zagen getuigen plots een menselijk lichaam drijven, ter hoogte van het Zuiderterras. Zowel de scheepvaartpolitie als de brandweer kwamen ter plaatse om het lichaam uit het water te vissen. Aan de Plantinkaai werd vervolgens een rode tent geplaatst, zodat de speurders hun werk in alle discretie konden uitvoeren.

Aanvankelijk was er grote onduidelijkheid of het aangetroffen lichaam ook werkelijk Marc Carryn was. Enkele uren eerder was in Kruibeke immers ook al een man aangespoeld. De hulpdiensten in Kruibeke gingen er aanvankelijk zelfs vanuit dat het om de vermiste architect ging, maar dat bleek niet te kloppen.

De man die in Kruibeke was aangespoeld, was een man uit Temse die vermoedelijk een wanhoopsdaad heeft gepleegd. Volgens het parket van Antwerpen staat het zo goed als vast dat het lichaam dat in Antwerpen werd opgevist, dat van Marc Carryn is.

Ook in het Albertkanaal in Wijnegem werd gisterenmorgen een lichaam van een vrouw aangetroffen. Volgens de politie van zone Minos zijn er geen aanwijzingen dat de vrouw slachtoffer werd van een misdrijf.

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER