22-jarige Mohoric verschalkt twee Belgen in langste etappe van de Vuelta

Matej Mohoric (UAE Team Emirates) heeft de langste etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De amper 22-jarige Sloveen haalde het solo nadat hij was weggereden uit een lange vlucht met onze landgenoten Thomas De Gendt en Floris De Tier. De Gendt eindigde uiteindelijk als vierde, De Tier zesde.

md

De zevende etappe in deze Vuelta was ook de langste rit van deze Vuelta: 207 kilometers tussen Llíria en Cuenca. Onderweg lagen drie hellingen van derde categorie. Twee in de eerste helft van de etappe, eentje in het slot.

Veertien avonturiers kozen na 17 kilometer het ruime sop. Daarbij ook onze landgenoten Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) en Floris De Tier (LottoNL-Jumbo) . Team Sky liet, zoals we dat van hen gewoon zijn in de Tour, gewoon begaan. De voorsprong van de leiders liep al snel op tot boven de zeven minuten.

Halfweg koers begon de zijwind zijn rol te spelen. Het peloton brak in waaiers, maar zonder grote gevolgen. Behalve voorin. Want de koplopers profiteerden ervan om hun voorsprong te laten oplopen tot meer dan negen minuten. En zo werd de Nederlander Jetse Bol plots virtueel leider.

Op het slotklimmetje, de Alto del Castillo (2km aan 7.2%), stak Matej Mohoric de boel in brand. De amper 22-jarige Sloveen reed in twee fases iedereen eraf. Thomas De Gendt deed nog een verwoedde poging om terug te keren, maar strandde op een dikke 10 seconden. Voor Mohoric, voormalig wereldkampioen bij de junioren en de beloften, is het de mooiste zege bij de profs. Poljanski klopte José Joaquín Rojas en Thomas De Gendt in de sprint voor de tweede plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jetse Bol zag in de slotfase zijn voorsprong op het peloton nog krimpen tot acht minuten en zo blijft de rode trui om de schouders van Chris Froome.

Rituitslag

1 Matej Mohoric (UAE Team Emirates) 4:43:35

2 Pawel Poljanski (BORA - hansgrohe) +16

3 José Joaquín Rojas (Movistar Team)

4 Thomas De Gendt (Lotto - Soudal)

5 Alessandro De Marchi (BMC Racing Team) +27

6 Floris De Tier (Team LottoNL - Jumbo)

7 Jetse Bol (Manzana Postobón Team) +29

8 Luis Ángel Maté (Cofidis, Solutions Crédits) +1:21

9 Anthony Perez (Cofidis, Solutions Crédits) +1:32

10 Arnaud Courteille (FDJ)

Bekijk de volledige rituitslag en het klassement hier.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer