Rampenplan afgekondigd na hevige vrachtwagenbrand

© Koen D'Hollander

Een vrachtwagenbrand in de Nevelestraat in Hansbeke veroorzaakte vrijdagavond hevige geurhinder in Nevele en Deinze. De brandweer heeft de brand onder controle maar het gemeentelijk rampenplan werd toch in werking gezet. De inhoud van de rook wordt onderzocht.

Matthias Colpaert

Het gemeentelijk algemeen nood- en interventieplan van Nevele is op vrijdag 25 augustus 2017 om 23.30 uur in werking gesteld naar aanleiding van een brand in een vrachtwagen in de Nevelestraat in Hansbeke nabij het station. De brandweerpost Nevele kreeg omstreeks 20.44 uur een oproep hiervoor. De vrachtwagen was geladen met elektronica, er vielen geen gewonden.

Rookpluim

Er is een grote rookontwikkeling en de rookpluim drijft af richting Nevele en Deinze. De inwoners die in de richting van de rookpluim wonen worden gevraagd om ramen en deuren te sluiten. De brandweer en politie zijn ter plaatse en doen het nodige. Momenteel zijn er metingen bezig om de samenstelling van de rookpluim vast te stellen. Er is alleszins een sterke chloorgeur waar te nemen. Inwoners van Nevele en Deinze klagen over ademnood en irritatie aan de keel.

Geen gevaar volksgezondheid

Iets voor 5 uur zaterdagochtend werd het rampenplan opnieuw afgeblazen. Alle metingen van de rook bleken negatief en dus niet schadelijk voor de volksgezondheid. De schade aan de loods waar de vrachtwagen uitbrandde is wel groot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen