Vispartijtje loopt fataal af voor 38-jarige Vincent: "Zijn echtgenote probeerde hem nog te redden"

© rr

© foto’s ptb

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De 38-jarige Vincent Lepla uit Zonnebeke overleed toen hij tijdens een vispartijtje vanuit een boom in een kleine waterpoel viel. Zijn Aziatische vrouw kon de man, met wie ze nog maar een half jaar getrouwd is, niet redden uit de plas die ontstond in een bommenkrater.

ptb, bfr, thv

Vincent Lepla was samen met zijn echtgenote aan het vissen in een met water gevulde bommenkrater in de Omloopstraat in Ieper. De waterpoel vlak naast de militaire begraafplaats heeft een diameter van hooguit enkele meters en is normaal helemaal niet toegankelijk voor vissers omdat er een prikkeldraad rond gespannen staat.

Door toeval was de omheining verwijderd voor wegenwerken en dus konden Vincent en zijn vrouw voor een keer genieten van het unieke visplekje. “Het slachtoffer klom in een boom. Hij wilde een van de takken verwijderen, maar toen liep het volledig fout”, zegt Georges Aeck van de lokale politie Arro Ieper. “Hij viel met zijn hoofd vooruit in het water. Hij moet waarschijnlijk onmiddellijk het bewustzijn zijn verloren door de klap waarmee hij op de bodem of tegen de oever terechtkwam. Zijn vrouw probeerde hem nog uit het water te halen, maar alles wijst erop dat hij eerst vast zat in de modder op de bodem van de poel.”

Eenmaal zijn hoofd weer boven water kwam, kon ze zijn levenloze lichaam ook niet alleen op het droge brengen.

En dus schreeuwde de vrouw volledig in paniek om hulp. De buurman, een landbouwer, hoorde haar roepen en snelde onmiddellijk ter plaatse.

Geen verdachte omstandigheden

“Uiteindelijk konden we hem samen uit het water helpen. “Een ambulance en een mugteam snelden ondertussen ter plaatse. Zij poogden nog om het slachtoffer te reanimeren, maar geen enkele hulp kon nog baten. De man overleed ter plaatse. Het parket van Ieper stelt geen verder onderzoek in. Ze gaan uit van een ongeval met dramatische gevolgen tijdens het vispartijtje van het getrouwde koppel. “Er zijn geen verdachte omstandigheden die we van naderbij moeten bekijken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen