Burgemeester en familie van bruidspaar vast in lift na trouwplechtigheid

© bvdl

Een trouwplechtigheid in het gemeentehuis van Beerse eindigde zaterdagmiddag in een hachelijk avontuur door een geblokkeerde lift. Zeven familieleden van het bruidspaar zaten samen met burgemeester Marc Smans vast in een geblokkeerde lift.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Het huwelijk van Guy Maes en Ellen Ooms uit Beerse kreeg zaterdagmiddag een bijzonder staartje. Nadat burgemeester Marc Smans zaterdag om 12.45 uur de plechtigheid had afgerond en de receptie was afgelopen, nam hij samen met de grootouders van het koppel en vijf andere familieleden en kennissen de lift van de eerste verdieping naar beneden. Een uurtje vroeger was de lift met de minder mobiele grootouders zonder problemen naar boven gegaan, maar bij het dalen liep het fout. “De lift was gezakt tot tien centimeter onder de gelijkvloerse verdieping en was dus verder gezakt dan zou mogen. Er kwam geen beweging meer in. De deur ging niet meer open”, vertelt Marc Smans.

Gsm vergeten

De burgemeester en de rest van het gezelschap drukten een paar keer op de alarmknop, maar omdat de muziek in de trouwzaal nog speelde, hebben andere familieleden het niet gehoord.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Kempen van maandag 22 augustus

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen