© Photonews

Hier hebben prins William en prins Harry spijt van

Donderdag zal het exact twintig jaar geleden zijn dat prinses Diana in een Parijse tunnel om het leven kwam. Prins William en prins Harry stemden naar aanleiding van deze trieste verjaardag in met een interview over hun geliefde moeder. De beide jongens hadden haar vlak voor haar dood nog aan de telefoon, maar dat korte gesprekje vervult hen nu met heel veel spijt.

VVA

Prins William en prins Harry waren ten tijde van het fatale ongeluk waarbij prinses Diana om het leven kwam amper vijftien en twaalf jaar oud, maar hun laatste herinnering aan hun moeder staat nog diep in hun geheugen gegrift. De jongens verbleven op dat moment samen met andere leden van de Britse koninklijke familie op Balmoral en werden door hun moeder opgebeld. Toen konden de jongens onmogelijk inschatten dat dit het laatste gesprek met hun moeder zou zijn.

Omdat ze druk in de weer waren met hun neefjes werd het gesprek flink ingekort. Prins William sprak ongeveer vijf minuten met zijn moeder en weet nog precies wat er toen allemaal gezegd werd, maar toch kijkt hij nu met spijt op het gesprek terug: “Als ik toen had geweten wat er zou gebeuren, zou ik haar niet zo achteloos hebben afgewimpeld. Dat telefoontje weegt nog altijd zwaar op me”, vertelt prins William. Prins Harry herinnert zich de inhoud van het gesprek niet meer, maar zal zich naar eigen zeggen zijn hele leven lang betreuren dat het zo'n kort gesprekje was. "Als ik had geweten dat ik haar nooit meer zou spreken, zou ik meer gezegd hebben."

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Prins William schuwt ook de controverse niet. Zo heeft hij het eveneens over de invloed van de paparazzi op het leven van zijn opgejaagde moeder. "Als ze een vrouw aan het huilen brengen om hun foto's te hebben, dan is dat ongepast. Het was een industrie die de weg compleet kwijt was. Alle normbesef. Alle perspectief over wat gepast was."

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Jarenlang hebben de beide prinsen nooit met een woord gerept over die fatale dag in augustus. Donderdag zal het echter exact twintig jaar geleden zijn dat hun moeder om het leven kwam en naar aanleiding van die trieste verjaardag stemden ze in met een interview over hun geliefde moeder. Het volledige interview kan je vanavond bekijken in een extra aflevering van Telefacts Zomer op VTM om 20u45.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer