© rr

Koningin Mathilde maakt reclame voor dieetpillen

Koningin Mathilde die afslankingspillen en huidproducten aanprijst: gouden reclame voor de Italiaanse merken Pura Cambogia en Bella Vei, leek het. Alleen was het Paleis niet op de hoogte.

sobu

“Koningin Mathilde heeft haar ongelofelijke geheim onthuld! Lees hier de antwoorden!” Een website met een roze, fake logo van Women’s Health toont opmerkelijke foto’s van onze vorstin: in 2003 met zwanger buikje, en in 2013 met strak figuur. “Voor en na” het ongelofelijke geheim: de dieetpilletjes van Pure Cambogia Ultra en Pure Life Cleanse.

“Met deze pilletjes verlies je elke week 7 kilo buikvet.” De bewerking op de website wordt kracht bijgezet met een foto van Mathilde, die een potje Cambogia-pilletjes vasthoudt. De foto is duidelijk gefotoshopt. Op een andere website hetzelfde verhaal: foto’s van Mathilde mét en Mathilde zonder rimpels, het zogezegde resultaat van Bellavéi Skin Care en Youth Renew Phyto.

De advertenties kwamen dit weekend online. De verhalen en foto’s zijn fake en elke klik leidt naar de website van het merk.

Het gebruik van de foto’s is illegaal, omdat het buiten het medeweten van de koningin gebeurde. Het Paleis kan eisen om de advertenties weg te halen en een schadevergoeding vorderen. Maandag wordt bekeken welke stappen worden ondernomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER