© *

Actrice openhartig over pril moederschap: "Ik hou van mijn baby, maar ik ben geen fan van borstvoeding"

Whitney Port deelde op haar kanaal op YouTube een video waarin ze openhartig over haar ervaringen met borstvoeding spreekt. In tranen heeft ze het over de emotionele rollercoaster waar veel moeders mee geconfronteerd worden wanneer ze beslissen om hun pasgeborene borstvoeding te geven.

VVA

"Ik hou van mijn baby, maar ik ben niet zo'n fan van borstvoeding." Met deze zin begint Whitney Port haar relaas over borstvoeding. De actrice die vooral bekendheid vergaarde als één van de hoofdrolspeelsters in de televisiereeks The Hills werd eind juli voor het eerst mama van een zoontje, Sonny. Ze startte meteen met borstvoeding in het ziekenhuis, en hoewel dat oorspronkelijk probleemloos verliep, ondervond ze na thuiskomst meteen al problemen.

"Het deed plots zo'n pijn, alsof in mijn tepels gesneden werd met stukken glas. Ik bereikte al snel mijn breekpunt. Ik kon het gewoon niet," vertelt ze in de video. Ze consulteerde vervolgens een vroedvrouw en een lactatiedeskundige en probeerde om borstmelk af te kolven om haar zoontje via de fles te voeden. Desondanks bleef ze pijn ervaren en werd ze ook geplaagd door een schuldgevoel: "Ik weet niet waarom ik per se borstvoeding wil geven. Ik denk dat het, zoals iedereen zegt, de beste manier is om een band met je kind aan te gaan en ik wil achteraf geen spijt hebben dat ik niet alles geprobeerd heb om het te doen slagen. "

In de video heeft de actrice het ook over de druk van buitenaf. Over borstvoeding wordt immers druk heen en weer gedebatteerd door ouders, door lactatiedeskundigen, door vroedvrouwen, artsen ... "Ik denk dat ik een behoorlijk sterke persoon ben, die op zijn eigen gevoel afgaat en ik maak zelden de vergelijking met anderen. Ik had dan ook nooit gedacht dat de druk om borstvoeding te geven zo zwaar op mij door zou wegen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gezin