© rr

Jongen (14) in elkaar geslagen: politie onderzoekt filmpje

De politie van Brugge onderzoekt een filmpje op Instagram waarop te zien is hoe een minderjarige in elkaar geslagen wordt. De moeder van de jongen diende een klacht in en doet haar beklag “dat het nu de mode is om dergelijke filmpjes te bekijken”.

In het filmpje is te zien hoe een 14-jarige jongen uit Brugge vrijdagmiddag belaagd wordt door meerdere andere jongeren. Een van hen geeft hem verschillende vuistslagen, een andere gooit hem tegen de grond waarop een laatste ook nog hard met zijn voet tegen zijn hoofd schopt.

Het filmpje werd gepost in een Instagram-groep waar meerdere gelijkaardige video’s van vechtpartijen te zien zijn. Jongeren reageren er uiteenlopend: sommigen noemen hen lafaards, anderen hebben “bewondering” voor de “goeie trap”. De groep werd intussen offline gehaald.

“Walgelijk dat mensen die filmpjes bekijken, het zal je kind maar zijn”, reageert de moeder van de in elkaar geslagen jongen op Facebook. Ze diende een klacht in bij de politie van Brugge, die de feiten onderzoekt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER