Ouder dan 31: dan mag je hier niet wonen

Wie straks in een van de zeventig flats van de Hasseltse Kapertoren wil gaan wonen, zal jonger moeten zijn dan 32 jaar. Die leeftijdslimiet wordt contractueel vastgelegd. Op die manier willen de stad Hasselt en projectontwikkelaar Kolmont een antwoord bieden aan de grote nood bij jongeren aan betaalbare appartementen dicht bij het stadscentrum. De Huurdersbond spreekt echter van “discriminatie.”

dj

De woontoren ‘Kapertoren’ zal dit najaar verrijzen in het Kapermolenpark in Hasselt op de hoek van de Elfde Liniestraat en de Boudewijnlaan. Hij zal 70 appartementen tellen en wordt met 16 verdiepingen één van de hoogste gebouwen in de provincie.

Zeer opvallend: wie in de Kapertoren een flat wil kopen of huren, zal jonger dan 32 jaar móeten zijn. “Deze leeftijdslimiet wordt inderdaad een absolute voorwaarde om er in te kunnen trekken”, bevestigt Erwin Verhoeven van projectontwikkelaar Kolmont. “Daarmee discrimineren we niemand, want iedereen zal er een appartement kunnen kopen, ook mensen van 32 of ouder. Maar voor wie er zélf in een flat gaat wonen, moet de jongste bewoner van bijvoorbeeld een koppel, jonger dan 32 jaar zijn. Voor verhuur geldt hetzelfde: minstens één van de huurders moet de leeftijdslimiet respecteren.”

LEES OOK: Hasseltse Kapertoren is eerste flatgebouw in Vlaanderen met leeftijdslimiet voor kopers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer