Verdachte (20) ontsnapt uit cel en wandelt politiekantoor buiten

© Gil Plaquet

In Mechelen is vorige week een twintigjarige verdachte van een inbraak ontsnapt uit een politiecel en vervolgens ook uit het politiekantoor in de Frederik de Merodestraat. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en de Mechelse politie bevestigt de ontsnapping. De jongeman kon wel twee dagen later opnieuw ingerekend worden.

De politie van de zone Mechelen-Willebroek maakt momenteel nog gebruik van een oud cellencomplex in afwachting van de oplevering van een nieuwbouwgedeelte van het politiekantoor. “Maar in dit geval is er een menselijke fout gebeurd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Het is nog maar de eerste keer dat er iemand uit het gebouw ontsnapt is, terwijl hier jaarlijks zowat 3.300 mensen van hun vrijheid beroofd worden. We betreuren het incident uiteraard en hebben al bijkomende maatregelen genomen om dit in de toekomst te vermijden.”

De ontsnapte verdachte kon relatief snel weer opgepakt worden. “Zijn zaak kan nu zonder problemen verder worden afgehandeld”, zegt Van de Sande.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen