© BELGA

Gentse burgemeester Termont op 7 september opnieuw aan de slag na zware hartoperatie

De Gentse burgemeester Daniël Termont maakt op 7 september zijn eerste publieke optreden als burgemeester na de zware hartoperatie die hij in juli onderging. Hij zal in Melle een nieuwe brandweerkazerne openen. Dat meldt de Stad Gent en bevestigt het kabinet van Termont aan Belga.

“Hij is voldoende hersteld en zal als voorzitter van de brandweerzone Gent Centrum een toespraak houden bij de opening van deze nieuwe brandweerpost”, klinkt het.

De 64-jarige Termont moest begin juli onverwacht onder het mes na hartklachten. Hij onderging een zware overbruggingsoperatie en kreeg 3 maanden rust voorgeschreven, maar zal dus vroeger dan gepland het werk hervatten. Het herstel is ondertussen genoeg gevorderd om zijn functie bij officiële plechtigheden terug op te nemen.

“Op 7 september zal hij een toespraak geven, een eerste gastoptreden voordat hij op 11 september het werk volledig hervat”, aldus zijn kabinet.

De laatste weken vertoonde Termont zich opnieuw in het publiek. Zo liet hij zich opmerken in het Ghelamco-stadion van voetbalploeg KAA Gent en woonde hij het huwelijk bij van schepen Christophe Peeters. Maar de behandelende artsen adviseerden hem om zijn functie niet te snel te hervatten.

Termont kreeg 2 jaar geleden ook te kampen met gezondheidsproblemen. Toen werd bij de Gentse burgemeester darmkanker vastgesteld, maar waren er geen tekenen van uitzaaiing en na een chemokuur werd hij eind 2015 volledig genezen verklaard.

Termont zal volgende week een nieuwe brandweerpost in Melle openen die twee oudere kazernes in Melle en Gentbrugge zal vervangen. Een milieuvriendelijk gebouw dat volgens passiefhuisnormen is opgetrokken en waar permanent een 20-tal beroepsbrandweerlui paraat staan, naast een grote groep vrijwilligers.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer