© Red Bull Racing

GP van België behaalde nieuw recordaantal toeschouwers

De FIA heeft laten weten dat er tijdens het raceweekend van de GP van België een recordaantal fans naar het circuit van Spa-Francorchamps kwam.

F1journaal.be

Dat er net als vorig jaar tienduizenden Nederlanders aanwezig waren op het circuit van Spa-Francorchamps, dat werd de voorbije drie dagen alvast duidelijk. Het werden er dit jaar nog meer dan in 2016 en ook de eerste thuisrace van onze landgenoot Stoffel Vandoorne zorgde uiteraard voor heel wat extra toeschouwers.

De organisatoren spraken in de aanloop naar de GP van België over een mogelijk recordaantal fans dat naar het raceweekend zou komen. De FIA heeft nu ook bevestigd dat er daadwerkelijk een nieuwe record werd bereikt wat betreft het aantal aantal fans dat naar het raceweekend van de GP van België kwam.

Er zouden verspreid over de drie dagen maar liefst 265 000 fans opgedaagd zijn, wat neerkomt op een stijging van 11,8 procent tegenover het toeschouwersaantal van 2016.

"Het recordaantal toeschouwers dat naar Spa-Francorchamps kwam is erg mooi en toont dat de Formule 1 nog steeds nieuwe fans kan aantrekken," aldus Sean Bratches, de commercieel directeur van de F1. "Het was ook mooi om het enthousiasme van de toeschouwers te zien in de 'Fan Zone'. Door onze samenwerking met de organisatoren had het publiek nog meer plezier."

De nieuwe eigenaars van de Formule 1, Liberty Media, willen verder initiatieven ondernemen om de sport nog dichter bij de fans te brengen en nog aantrekkelijker te maken.

"Net zoals we tijdens de start van het seizoen gezegd hebben wille we op deze weg verder gaan en de Formule 1 nog dichter bij de fans brengen."

"Komende week zijn we in Monza, opnieuw een historische plaats op de F1-kalender en we zullen daar nog meer inspanningen leveren om leuke initiatieven te voorzien voor de fans, zowel op als naar het circuit," besloot Bratches.

Voorafgaand aan de GP van België reed Mick Schumacher met de Benetton-Ford B194 waarmee zijn vader Michael Schumacher in 1994 wereldkampioen werd. Het was een mooi eerbetoon aan zijn vader alsook aan diens eerste overwinning 25 jaar geleden op het circuit van Spa-Francorchamps. Het was één van de opmerkelijke initiatieven die plaatsvonden tijdens het raceweekend van de GP van België.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer