© BELGA

Maingain wil dat cdH en MR hun veto tegen de PS laten varen

DéFI-voorzitter Olivier Maingain vindt dat cdH en MR moeten stoppen met veto’s te stellen tegen de deelname van de PS aan de regering van de Franse Gemeenschap. “Zij die exclusieven stellen brengen de toekomst van het onderwijs in gevaar”, zei Maingain voor aanvang van een vergadering van de DéFI-parlementsleden.

Twee maanden geleden zegde cdH-voorzitter Benoît Lutgen de PS de wacht aan. Het cdH wil nergens meer met de PS regeren. In Wallonië vormde het cdH een nieuwe coalitie met de MR, maar in Brussel en in de Franse Gemeenschap (de deelstaat die onder meer bevoegd is voor onderwijs), ligt de puzzel moeilijker. CdH en MR kijken vooral naar DéFI. Die partij zit al in de Brusselse regering, maar wil daar de coalitie met PS en cdH (aan Franstalige kant) niet zomaar opblazen. Voor de Franse Gemeenschap pleit Maingain voor een coalitie met cdH, MR, DéFI en PS. cdH en MR willen echter niet van de PS weten.

Maingain wijst nu op een enquête waaruit blijkt dat ouders ongerust zijn over de kwaliteit vna het onderwijs. “Ik vind dat het misschien tijd is dat de Franstalige partijen samen een ambitie hebben om het niveau van het onderwijs op te krikken. Dat zou meer gepast zijn dan het stellen van exclusieven”, aldus Maingain.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer