© KMS

Brugse burgemeester treft dreigende graffiti aan op woning: “Stop fuck my wife”

‘Stop fuck my wife.’ Dat stond maandagochtend in rode graffiti te lezen op de woning van de Brugse burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). Op zijn tweede woning werd daar ‘Hier poept Landuyt’ aan toegevoegd.

evg, mtm

De Brugse burgemeester kreeg maandagochtend rond 7 uur telefoon. ‘Uw gevel is beklad’, luidde het. De boodschap die hij aantrof, liet weinig aan de verbeelding over: ‘Renaat, stop fuck my wife.’

Landuyt nam meteen een verfborstel in de hand en overschilderde de boodschap. Hij verklaarde eerst dat er ‘stop fuck my way’ stond en dat de daders vandalen zijn die kwaad zijn omwille van het drukke busverkeer in het Brugse centrum.

Lees verder onder de foto.

© Koen Theuns

Niet veel later kreeg Landuyt echter opnieuw telefoon. Van zijn buren van zijn tweede woning in de Gistelsesteenweg. Daar stond dezelfde boodschap, met daarbij ook nog ‘Hier poept Landuyt’ op de rolluiken, ook in rode graffiti.

Het is momenteel nog niet bekend wie achter de haatactie zit. ‘Geen idee waar dit over gaat, ik ben al 33 jaar gelukkig getrouwd’, aldus de burgemeester in Het Laatste Nieuws. Eerder gaf de geëmotioneerde Landuyt aan de VRT toe dat het ‘heel vervelend en een beetje bedreigend’ overkwam. ‘Het is echt niet aangenaam. Ik heb liever dat mensen komen praten, dan dat ze beginnen te schilderen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER