© geert van BAELEN

© gvb

thumbnail: null
thumbnail: null

Buurt opgeschrikt door schokkende graffiti

De buurtbewoners van het Michiel Jansplein in het Lommelse centrum reageren geschokt op graffiti die vandalen zaterdagnacht hebben aanbrachten op twee gevels. Aan een advocatenkantoor werd een penis getekend, terwijl een appartementsblok werd beklad met een hakenkruis. Er werd aangifte gedaan bij de politie.

gvb

Vooral het hakenkruis met het onderschrift 'Heil' dat verscheen op de voorgevel van een appartement aan de Tuinstraat, heeft heel wat bewoners geschokt. “Toen ik zaterdagnacht rond 3 uur thuiskwam, was er nog niets te zien. Toen ik zondagmorgen rond 9 uur buiten kwam, wist ik niet wat ik zag. Ik was er echt niet goed van. Dat wil niemand op de voorgevel van zijn huis natuurlijk”, schetst Ingrid van den Broek, bewoonster van het appartementsgebouw. “Vooral de oudere mensen reageren echt aangeslagen.”

Wat verderop aan de andere kant van het plein werd een advocatenkantoor beklad. “Niemand in de buurt heeft zaterdagnacht iets verdacht gehoord. De politie is verwittigd, en hopelijk kunnen ze de daders vinden. We willen dit zo snel mogelijk van de gevels laten verwijderen”, besluit van den Broek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer