Verkeersellende richting de kust: “Stel je vertrek best nog even uit”

© BELGA

Wie vandaag nog snel even naar de kust wil rijden, denkt best nog een keertje na. Want door twee ongevallen op de E40 op korte tijd verlies je vandaag al snel tot anderhalfuur. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

jdb

Het eerste ongeval vond dinsdagvoormiddag plaats op de E40 ter hoogte van Wetteren. “Door een botsing tussen twee personenwagens geraakte één rijstrook versperd. Daardoor stond er al snel een file van Aalst tot Wetteren”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Vlak na de middag vond er dan weer een aanrijding plaats op de E40 ter hoogte van Nevele. “Het ging om een kop-staartaanrijding tussen twee personenwagens en een bestelwagen. Daardoor waren er twee rijstroken versperd en is een flessenhals ontstaan.”

Alle rijvakken zijn intussen opnieuw vrijgegeven, maar het fileleed kan wel nog even aanhouden. Wie van Brussel naar de kust rijdt via de E40 moet op anderhalf uur extra reistijd rekenen. “Stel je vertrek naar de kust daarom best nog even uit en hou de laatste verkeersinfo in de gaten”, stelt Bruyninckx nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen