River Plate dreigt met sancties tegen Leverkusen wegens ‘schending van ethische regels’

De Argentijnse club River Plate heeft een protestbrief gestuurd naar Bayer Leverkusen, waarin het dreigt met sancties tegen de Duitse club. Leverkusen zou de Argentijnse spits van River Plate, Lucas Alario, al medische testen hebben laten afleggen zonder een akkoord op clubniveau.

“Leverkusen heeft niet alleen de regelgeving van de FIFA maar ook de ethische regels geschonden”, laat River Plate-voorzitter Rodolfo D’Onofrio weten in een persbericht. “Er moet op z’n minst aan onze club toestemming gevraagd worden om medische testen af te leggen. We kunnen dit interpreteren als het aanzetten tot een contractbreuk. Onze club zal dan ook disciplinaire en sportieve sancties vragen.”

De 24-jarige Lucas Alario is de spits van de “Millionarios” en scoorde de voorbije twee seizoenen 41 keer in 82 matchen. Via een tussenpersoon kwam River Plate te weten dat Alario, aan de zijde van Leverkusen-arts Karl Dittmar, medische testen onderging in een ziekenhuis in Buenos Aires.

Alario heeft een afkoopclausule van 24 miljoen euro in zijn contract staan. De spits lijkt bij Leverkusen de opvolger van de naar West Ham vertrokken Javier Hernandez “Chicharito” te moeten worden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer