Kevin De Bruyne: "Extra vakantie en goede voorbereiding zorgen voor topvorm"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin De Bruyne toonde bij Manchester City dit seizoen al zijn grote vorm en wil dat ook doortrekken bij de Rode Duivels. "Ik heb een langere vakantie achter de rug dan de voorbije jaren en ik heb een uitstekende voorbereiding gehad", legde De Bruyne uit. "Dat is de reden dat de vorm al zo vroeg zo goed is." "Mentaal maakt het veel als je vakantie een keer iets langer is", bekende De Bruyne. "Bovendien heb ik de volledige voorbereiding van 4-5 weken kunnen meemaken bij City. Dat was vorig seizoen niet het geval met het EK. De zomer ervoor kwam mijn transfer naar City er pas eind juli. En tien dagen later begon de competitie al."

De Bruyne wilde de wedstrijd van donderdag tegen Gibraltar niet als minder belangrijk catalogeren, maar deed dat in zijn antwoorden eigenlijk wel. "De wedstrijd van donderdag wordt een voorbereidingswedstrijd op die van zondag. We gaan vol voor een 6 op 6. Iedereen weet dat Griekenland zal spelen zoals in de heenwedstrijd en ook dat het er heet kan zijn, zowel qua temperatuur als qua sfeer in het stadion. Het zal een kwestie zijn daar intelligent mee om te gaan."

Net als zijn ploeggenoten ontsnapte ook De Bruyne niet aan een vraag over de niet-selectie van Radja Nainggolan. "Wanneer hij speelt zoals hij dat al enkele jaren doet bij Roma, heeft hij zijn plaats hier. Op basis van zijn kwaliteiten hoort hij hier te zijn. Maar de coach weet wat hij doet."

Zelf staat De Bruyne steeds vaker iets lager op het veld bij Manchester City. "Dat hangt ook af van de tegenstander", aldus De Bruyne. "Bovendien veranderen we ook tijdens de wedstrijd nog geregeld van systeem. Eigenlijk verandert mijn positie voortdurend."

bron: Belga