Vlaamse overheid haalt vacature met foto van vrouw met hoofddoek van Twitter

Een tweet die de Vlaamse overheid verstuurde om een werfreserve aan te leggen voor beleidsmedewerkers en juristen moest gisteravond weer offline worden gehaald nadat racistische commentaren waren binnengekomen. Dat meldt VRT. “De dienstverlening van de Vlaamse Overheid moet neutraal zijn”, reageerde minister Liesbeth Homans (N-VA)

gn

De Vlaamse overheid legt werfreserves aan voor beleidsmedewerkers en juristen.” Dit korte bericht - met een link naar de vacaturewebsite - verscheen gisterenavond op het Twitteraccount van de Vlaamse overheid . Bij de tweet hing ook een foto van een vrouw met hoofddoek die aan het werk is.

Vrij snel na het verschijnen van de tweet kwamen er heel wat racistische opmerkingen, gericht naar de Vlaamse overheid, maar ook naar regeringspartij N-VA. Velen vonden het niet kunnen dat de Vlaamse overheid een foto van een vrouw met hoofddoek publiceerde.

Vandaag werd de tweet offline gehaald. “De foto bij de boodschap creëerde een fout verwachtingspatroon”, zo is te horen bij het kabinet van de bevoegde minister Liesbeth Homans (N-VA). “De foto wekt de indruk dat iedereen bij de Vlaamse overheid altijd en in elke functie religieuze symbolen mag dragen en dat is niet het geval. De overheid moet neutraal zijn en als neutraal ervaren worden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bewuste foto lijkt alleszins niet speciaal voor deze vacature genomen te zijn. Op de website van de Vlaamse overheid staat namelijk het verhaal van Amina, bemiddelaar bij VDAB. “Met of zonder hoofddoek. Mijn werk goed doen, daar draait het om”, zo zegt ze daar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer