© Photo News

Deze oude bekende moet Griekenland-België in goede banen leiden

De Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak moet zondagavond (20u45 Belgische tijd) in het ongetwijfeld kolkende Georgios Karaiskakisstadion van topclub Olympiakos de clash op de achtste speeldag in WK-kwalificatiegroep H tussen Griekenland en België in goede banen leiden, zo maakte de Europese Voetbalbond UEFA dinsdag bekend.

De 36-jarige Marciniak kent de Belgen intussen goed, want in de voorbije oefeninterlands tegen Rusland (3-3) en Nederland (1-1) was hij telkens aangeduid als scheidsrechter. In 2015 was hij ook de scheidsrechter in de oefenwedstrijd tegen Italië (3-1). In het seizoen 2012-2013 was hij de referee in de Europa League-voorrondewedstrijd van AA Gent tegen Videoton en de groepswedstrijd van Racing Genk tegen Sporting. Met Marciniak stuurt de UEFA een topref met voldoende ervaring naar de Atheense heksenketel, waar de potjes snel durven over te koken. Marciniak was er al bij op het EK van vorig jaar in Frankrijk en floot vorig seizoen onder meer een halve finale in de Europa League en een kwartfinale in de Champions League.

Voor de opwarmer van donderdagavond in Luik tegen Gibraltar stuurt de UEFA de Ier Neil Doyle naar Sclessin. De 39-jarige Doyle kwam in het internationale voetbal nooit eerder met de Rode Duivels, Belgische jeugdploegen of clubteams in contact. Het wordt bovendien zijn eerste wedstrijd in de kwalificaties voor het WK van komend jaar in Rusland.