© BELGA

Boetes voor Lierse en Beerschot Wilrijk na wangedrag supporters

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de supportersongeregeldheden tussen SK Lierse en Beerschot Wilrijk op de tweede speeldag in de Proximus League (1B) dinsdag bestraft met geldboetes. De partij op ‘t Lisp van 13 augustus werd tijdelijk stilgelegd na incidenten met toeschouwers.

Lierse moet een boete van 500 euro, waarvan 250 euro effectief, betalen. Beerschot Wilrijk wordt bestraft met een boete van 1.250 euro, waarvan 625 met een jaar uitstel.

Voor de wedstrijd gooiden de bezoekers van Beerschot Wilrijk rookbommen op het veld. In de 27e minuut werden bierbekers over en weer gegooid. Twee minuten later gooiden supporters van Beerschot Wilrijk voetzoekers naar het Lierse-vak, die op hun beurt pyrotechnisch materiaal teruggooiden naar het bezoekersvak. Daarop besliste scheidsrechter Wim Smet “gezien de precaire situatie” om veiligheidsredenen de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Na een onderbreking van zeven minuten werd de partij opnieuw op gang gefloten. In de slotfase kookten de potjes echter over wanneer Lierse in de 92e minuut de 2-2 scoorde. Een supporter kroop uit het vak van de bezoekers, provoceerde de Lierse-supporters en deelde enkele rake klappen uit. De man bleek echter geen supporter van Beerschot Wilrijk, maar van de bevriende Nederlandse club Groningen te zijn.

Het Bondsparket wilde Lierse een boete van 500 euro opleggen, Beerschot Wilrijk keek aan tegen een zwaardere geldstraf van 1.250 euro.

Lierse kan ook één speeldag niet rekenen op Koen Weuts

De Geschillencommissie heeft dinsdag ook een voorwaardelijke straf van een speeldag schorsing en 200 euro boete opgelegd aan Lierse-verdediger Ludovic Buysens. Zijn ploegmaat bij de Pallieters Koen Weuts kreeg één speeldag effectieve schorsing, één speeldag voorwaardelijk en een effectieve boete van 400 euro.

Buysens trok afgelopen weekend in de vierde ronde van de Beker van België een doorgebroken aanvaller van KFC Sint-Lenaarts onderuit op de rand van het strafschopgebied. De verdediger van de Pallieters werd meteen van het veld gestuurd.

Weuts werd op basis van de tv-beelden van de derde speeldag in de Proximus League (1B) vervolgd na tussenkomst van de Reviewcommissie. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere gaf in de thuiswedstrijd tegen Roeselare op het uur een gele kaart aan de verdediger, omdat hij zijn tackle op Emile Samyn te laat inzette en zijn tegenstrever zo vol op de voet raakte.

Weuts is geschorst voor de verplaatsing naar Cercle Brugge (02/09). Lierse kan nog wel beroep aantekenen tegen de sancties. .

Nicolas Rommens (Westerlo) twee speeldagen effectief geschorst

Nicolas Rommens werd voor twee speeldagen geschorst. De Westerlo-middenvelder moet ook een boete van 400 euro betalen.

Rommens werd op basis van de tv-beelden van de derde speeldag in de Proximus League (1B) vervolgd na tussenkomst van de Reviewcommissie. De scheidsrechter gaf in de 76e minuut van de verplaatsing naar Union een gele kaart voor een schaarbeweging richting Kenneth Houdret, die geblesseerd van het veld moest. “Rommens heeft geen antecedenten, maar dit is geen tackle die thuishoort op een voetbalveld”, verklaarde bondsprocureur Gilles Blondeau, die Rommens wilde schorsen voor drie speeldagen.

Westerlo-raadsman Wim Van Hove vroeg rekening te houden met de jonge leeftijd van Rommens (22), die bovendien ook een blanco strafblad heeft, en vroeg om een mildere sanctie. De Geschillencommissie willigde dat verzoek in.

Tenzij Westerlo in beroep gaat, is Rommens geschorst voor de thuiswedstrijd tegen OH Leuven (02/09) en de verplaatsing naar Lierse (09/09).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer