© rr

Rechtbank verbiedt uitzending ‘De Rechtbank’

Een Antwerpse rechter heeft dinsdagmiddag beslist dat de eerste aflevering van het zevende seizoen van ‘De Rechtbank’ niet uitgezonden mag worden. De uitzending had de afgelopen dagen al de nodige controverse veroorzaakt toen uitlekte dat het verhoor van kinderverzorgster C.F. (22) uit Brasschaat erin aan bod zou komen.

sare

C.F. werd in mei opgepakt nadat bewakingsbeelden van kinderdagverblijf Kiddy Watch in Antwerpen bij de politie belandden. Op die beelden was te zien hoe C.F. kinderen hardhandig aanpakte, verschillende kindjes liepen daarbij verwondingen op. Door de onderzoeksrechter werd C.F. vrijgelaten onder voorwaarden. Die beslissing en het verhoor dat daaraan vooraf ging zouden vanavond getoond worden tijdens de eerste aflevering van alweer het zevende seizoen van televisieprogramma ‘De Rechtbank’ op Vier.

Zóúden, want de Antwerpse advocaat Walter Damen stak gisteren een stokje voor de uitzending. Damen treedt op voor iemand die bij een van de dossiers in de uitzending betrokken werd. Onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe, verdachte C.F. en haar advocaat Tim Smet hadden dan wel hun toestemming gegeven. Dinsdagmiddag stapte hij met een eenzijdig verzoekschrift naar de rechtbank. “Ik wil uit respect voor de sereniteit van het verhaal niet te veel commentaar geven”, reageert Damen. “Er verlopen zeer constructieve gesprekken met Woestijnvis (het productiehuis, red.).”

Bij Vier was woordvoerder Kristof Demasure voorlopig nog niet bereikbaar voor commentaar. Volgens onze informatie wordt vanavond met een andere uitzending aan het nieuwe seizoen begonnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer