Getroffen zone beveiligd na ontploffing in centrum Bastenaken, verkeer is hervat

Het verkeer is hervat in de buurt waar zich dinsdagavond in het centrum van Bastenaken een krachtige explosie voordeed. De getroffen zone is beveiligd, zo maakte de stad Bastenaken woensdagochtend bekend. Het parket heeft een onderzoek geopend.

Na dekrachtige explosiein de rue Joseph Renquin nummer 13 in Bastenaken verkeren nog steeds drie personen in kritieke toestand. Eén van de slachtoffers raakte zwaargewond door de explosie bij het passeren langs de woning. De twee anderen bevonden zich in het pand. Volgens het parket van Luxemburg bestaat er woensdagochtend nog steeds levensgevaar.

In totaal negen personen werden gewond of in shock overgebracht naar ziekenhuizen. Twee gezinnen moesten elders ondergebracht worden, preciseert de stad.

Het parket is een onderzoek gestart om de precieze omstandigheden van het incident te onderzoeken. Mogelijk ligt een gasfles aan de oorsprong van de explosie, aldus de magistraat met wachtdienst. De procureur des Konings, Damien Dillenbourg, komt in de loop van de dag met een expert ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen